24 october 2020, 15:30 Kaleidoscope views 16393
24 october 2020, 15:30 Kaleidoscope views 16393

Oamenii de știință: cauzele războaielor și conflictelor sînt înrădăcinate în psihologie


Foto: informing.ru

Războaiele și conflictele sînt înrădăcinate în psihologie, potrivit oamenilor de știință din SUA care au realizat studiul. Studiul oamenilor de știință americani de la Universitatea din Massachusetts a fost publicat în revista American Psychologist.

Analizînd cauzele conflictelor globale, locale, naționale și militare oamenii de știință au descoperit ca acestea sînt adesea cauzate de necesitățile psihologice. Cercetătorii cred că această înțelegere poate fi folosită pentru a promova pacea și a combate pentru totdeauna credința că conflictele violente sînt inevitabile. Știința psihologiei trebuie să fie folosită pentru a menține pacea.

" Ne opunem opiniei că războiul este inevitabil și susținem că înțelegerea originii psihologice a conflictului poate crește probabilitatea evitării violenței ca mijloc de rezolvare a conflictelor cu ceilalți", - spune unul dintre autorii studiului Bernhard Leidner.

Trebuie remarcat că experții din Statele Unite ale Americii recunosc că conflictele și violență între grupuri persistă, deoarece acestea dau de multe ori oamenilor soluții la nevoile psihologice, de identitate, de securitate și de putere. În plus, non- violența atrage mult mai puțină atenție în mass-media și atenția cercetătorilor.

Source: informing.ru

Keywords:

război , psihologie , studiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1808 locuitori

Cucuruzeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ocniţa-Răzeşi și Cucuruzeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1808 oameni. Satul Cucuruzeni a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.