10 august 2021, 11:00 Kaleidoscope views 16742
10 august 2021, 11:00 Kaleidoscope views 16742

Cutremurele, pedeapsă de la Dumnezeu sau avertisment?

Foto:libertatea.ro

În timp ce mulţi dintre noi acceptă explicaţiile ştiinţifice în privinţa producerii cutremurelor, cei mai sensibili în faţa religiei sunt convinşi că acestea sunt un semn divin, o pedeapsă sau un avertisment trimis omenirii, ca urmare a păcatelor săvîrşite.

Cutremurele pot fi un semn trimis de divinitate, dacă ar fi să dăm crezare celor mai vechi scrieri biblice, citate într-un articol de pe site-ul crestinortodox.ro.

"Biblia ne vorbește de multe ori de "teofanii însoțite de mărețe fenomene ale naturii." Ca spirit absolut, nici pe departe Dumnezeu nu se poate confunda cu astfel de fenomene, însă ele pot deveni, cel puțin pentru o vreme, doar vestitoare ale prezenței Sale. Textele vechi-testamentare fac o demarcație categorică între cutremurele naturale, interpretate totuși ca niște pedepse divine, și cele extraordinare ce se prezintă de la sine ca niște manifestări colaterale ale prezenței divine (A se vedea Ieșirea 19; I Regi 19, 11-13; Amos 1, 1; Zaharia 14, 59) (...) Coparticiparea elementelor naturii la preaslăvirea lui Dumnezeu este foarte elocvent ilustrată de profetul Naum: Domnul cearta marea și o deșarta și toate rîurile cele mari le seacă; Basanul și Carmelul se ofilesc, și floarea Libanului se vestejește. Munții se cutremură inaintea Lui și colinele se fac una cu pămîntul; pămîntul se zbuciumă în fața Lui, lumea și toți cei ce locuiesc în ea (cap. 1, 3-4).", se arată într-un articol pe site-ul crestinortodox.ro.

Source: www.libertatea.ro

Keywords:

cutremur , pericol , religie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
768 locuitori

Chircani este un sat din cadrul comunei Cucoara, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cahul și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 768 de oameni. Satul Chircani a fost menționat documentar în anul 1861.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.