Show news from...

eye 12816 Views

De cît timp avem nevoie ca să fim fericiți


Foto: evz.ro

Un studiu arată că lucrăm în medie opt ore pe zi, însă aproape 82% din cei intervievaţi rămîn conectaţi la mesageria de la serviciu şi consultă şi/sau răspund la e-mailuri urgente în afara orelor de muncă.

Pentru ca să fie fericiţi, ar avea nevoie de şase ore şi 59 de minute pe zi de timp liber, arată un studiu realizat de Direct Line Insurance şi preluat de 7sur7.be.

Persoanele care reuşesc să aibă acest număr de ore ar atinge un echilibru perfect între lucrul la locul de muncă şi viaţa privată. În realitate dispunem „doar” de patru ore şi 14 minute de timp liber pe zi, din cauza presiunilor familiale, a universului muncii tot mai exigent şi a internetului.

Studiul mai arată că lucrăm în medie opt ore pe zi, însă aproape 82% din cei intervievaţi rămîn conectaţi la mesageria de la serviciu şi consultă şi/sau răspund la e-mailuri urgente în afara orelor de muncă. Şi cînd sîntem cu apropiaţii rămînem conectaţi la internet, iar 47% dintre persoanele intervievate au spus că petrec un timp pe reţelele sociale cînd sînt acasă.

Dintre cei chestionaţi, 71% au afirmat că le place să mănînce o masă pregătită acasă şi trei sferturi spun că sînt fericiţi să stea cu familia.

Sursa: evz.ro

Keywords:

fericire , sentimente , studiu

Settlements of Moldova and Diaspora

Parcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
979 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Parcani și Voloave. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 979 de oameni. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1610.

Read more