23 august 2020, 15:00 Kaleidoscope views 20229
23 august 2020, 15:00 Kaleidoscope views 20229

Cum să protejăm electrocasnicele de trăsnet şi căderi de tensiune

Dispozitivele electrocasnice - TV, calculator, router, mașina de spălat, etc - sînt deosebit de sensibile la căderile de tensiune care pot fi cauzate de o furtună.

Căderea de tensiune poate duce la deteriorarea serioasă a electrocasnicelor şi chiar să le facă nepotrivite pentru utilizarea ulterioară. Nu este neapărat ca fulgerul să vă lovească direct casa – este suficient să nimerească în linia electrică sau de telefon la cîţiva kilometri distanţă.

Iată cîteva recomandări privind protejarea electrocasnicelor în timpul unei furtuni cu fulgere.

1. Deconectaţi firele și cablurile din priza de perete
Auzind tunetul sau părăsind pentru mai mult timp casa, opriţi toate dispozitivele electronice de la reţea. Deconectaţi internetul și antenele. Este important de a le opri de la prize, nu de la dispozitive. Dacă lăsaţi cablul inclus în priza de perete, un fulger l-ar putea deteriora.

2. Verificaţi starea rețelii electrice
C
asele mai vechi de multe ori nu au limitatoare de tensiune. Prin urmare, este de dorit să invitați specialiști pentru a verifica starea de alimentare electrică a clădirii pentru a vă asigura că aceasta este protejată de furtună pe cît este posibil.

3. După furtună manifestați răbdare
În timpul unei furtuni sînt posibile întreruperi pe termen scurt a serviciilor operatorilor de cablu. Cînd furtuna se termină, dispozitivul poate fi reconectat la reţeaua de alimentare şi la Internet.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1614
Populația:
84 locuitori

Sverida este un sat din cadrul comunei Onişcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Călărași și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 84 de oameni. Satul Sverida a fost menționat documentar în anul 1614.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.