14 june 2019, 07:00 Kaleidoscope views 16715
14 june 2019, 07:00 Kaleidoscope views 16715

De ce ziua de luni este cea mai grea?


Foto: showbizhot.net 

Cercetătorii de la Universitatea Rush din Chicago au realizat un studiu care arată de ce ziua de luni provoacă stări de oboseală după un weekend odihnitor şi de ce lunea este o zi dificilă la locul de muncă, scrie revista Applied Ergonomics.

Potrivit studiului, prea mult somn în weekend aduce un început de săptămînă dificil, multe persoane fiind obosite pînă miercuri. Simptomele stării de lene care apare deseori luni dimineaţa după un weekend în care se doarme mai mult decît în timpul săptămînii sunt memoria slăbită şi lipsa reacţiilor.

Modificarea perioadelor de somn ar putea să creeze predispoziţie pentru îngrăşare, ţigări şi cafeină, susţin cercetătorii.

Persoanelor care au participat la studiu li s-a cerut să apese un buton cînd pe un ecran apare o ţintă. Rezultatele arată că aproape toate persoanele au fost mai încete dimineaţa decît seara.

Keywords:

munca , sanatate , om

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1631 locuitori

Dumbrăviţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dumbrăviţa, Valea lui Vlad și Bocancea-Schit. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1631 de oameni. Satul Dumbrăvița a fost atestat documentar în anul 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.