01 october 2019, 11:10 Kaleidoscope views 12886
România schimbă paşapoartele
01 october 2019, 11:10 Kaleidoscope views 12886

România schimbă paşapoartele

Ministerul de Interne al României a hotărît să schimbe forma şi conţinutul paşapoartelor românilor.

Prima schimbare va fi culoarea paşaportului. Roşul-vişiniu se va transforma în roşu închis, pentru a crea un impact vizual puternic la controlul documentelor.

Documentele vor avea copertă nouă, altă stemă şi menţiuni diferite faţă de cele de acum. Schimbările sînt aduse pentru a pune actele de călătorie în acord cu noile reguli privind protecţia datelor cu caracter personal.

În interior, se va introduce cuvîntul recomandări, iar pe coperta exterioară a paşapoartelor temporare va fi scris- Uniunea Europeană, România şi va fi aplicată stema ţării.

De asemenea, pe pagini vor apărea imagini reprezentative din România.

Modificările vor fi aprobate miercuri, în şedinţa de Guvern, şi imediat după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, ele vor intra în vigoare.

În lume, există doar patru culori pentru paşapoarte. Roşu. Albastrul este a doua cea mai răspîndită culoare şi e folosită de americani şi canadieni, de exemplu. Verdele se regăseşte, cu precădere, în ţările musulmane, în timp ce negrul, o culoare întîlnită destul de rar, este folosită de ţări din Africa sau de Noua Zeelandă. Acolo, negrul este şi culoarea naţională.

Source: www.fluierul.ro

Keywords:

Romania , pasaport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
333 locuitori

Ion Vodă este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 333 de oameni. Satul Ion Vodă a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.