Show news from...

eye 12926 Views

Dragostea tatălui joacă un rol-cheie în dezvoltarea copilului


Foto: svekrovyshka.ru 

Dragostea tatălui contribuie la dezvoltarea copilului la fel, iar uneori mai mult decît dragostea mamei. Aceasta este una dintre concluziile la care au ajuns experţii în cadrul unui studiu cum dragostea sau respingerea părintească afectează  copilul în timpul trecerii de la copilărie la maturitate.

O analiză a studiilor internaţionale de aproape o jumătate de secol a relevat că nicio experienţă nu are un impact mai puterrnic şi durabil asupra personalității, decît experienţa de a fi respins de către părinţi, în special în copilărie.

Cercetătorii au descoperit că ca urmare la respingerea părinţilor, copilul devine mai anxios și nesigur de sine, precum şi mai ostil şi agresiv faţă de alţii. Durerea de respingere, mai ales atunci cînd apare în copilărie, rămîne și în viaţa adultă. Aceşti copii devenind maturi cu greu construiesc relaţii de încredere cu partenerul.

În ceea ce priveşte impactul dragostei tatălui şi a mamei, rezultatele a mai mult de 500 de studii arată că, deşi copiii şi adulţii au cam acelaşi nivel de acceptare sau de respingere din partea fiecărui părinte, anume respingerea din partea tatălui are cel mai mare efect.

Experţii au o explicaţie pentru această diferenţă. Copiii şi tinerii acordă mai multă atenţie acelui părinte, pe care îl percep ca dotat cu o mai mare putere și prestigiu. Prin urmare, dacă un copil este de părere că tatăl său are un prestigiu mai mare, acesta va avea un impact mai mare asupra vieţii lui decît mama.

Lecţia care trebuie învăţată este că dragostea unui tată este de o importanţă crucială în dezvoltarea personalităţii. Poate că importanţa tatălui îi va facepe mai mulţi părinţi să se implice mai mult în viaţa copiilor. În plus, ar trebui să fie ajute redusă presiunea asupra mamei, care este adesea în primul rînd este acuzată pentru problemele copilului.

Keywords:

sentimente , parinti , copii

Settlements of Moldova and Diaspora

Sărăţica Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
350 locuitori

Sărăţica Veche este un sat din cadrul comunei Tomaiul Nou, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Leova și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Sărăţica Veche a fost menționat documentar în anul 1700.

Read more