13 september 2018, 15:45 Kaleidoscope views 11311
Cînd toate ţările membre UE vor trece ultima dată la ora de vară
13 september 2018, 15:45 Kaleidoscope views 11311

Cînd toate ţările membre UE vor trece ultima dată la ora de vară

Martie 2019 va fi ultima dată când toate ţările membre UE vor trece la ora de vară. Preşedintele Comisiei Europene a declarat că instituţia recomandă renunţarea la schimbarea bianuală a orei.

În discursul despre Starea Uniunii, Jean-Claude Juncker a lăsat la latitudinea statelor membre decizia finală. Comisia vrea doar ca deciziile să fie coordonate pentru ca funcţionalitatea pieţei interne să nu aibă de suferit.

Astfel, din octombrie 2019, toate ţările UE vor opta pentru o oră unică: fie vor trece la cea de iarnă, fie vor rămâne la cea de vară. Un recent sondaj online la care au participat peste 4 milioane şi jumătate de locuitori ai ţărilor UE arată că 84 la sută dintre ei sînt în favoarea renunţării la schimbarea orei o dată la fiecare 6 luni.

Guvernul Republicii Moldova a anunţat în martie că va ţine cont de decizia pe care o va lua Consiliul Europei cu privire la directiva europeană legată de schimbarea orei.

Source: publika.md

Keywords:

UE , ora de vară

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
11473 locuitori

Grigoriopol este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 53 km de Chișinău. Conform recensămîntului din 2004 orașul avea o populație de 11 473 locuitori. Orașul Grigoriopol a fost întemeiat în anul 1792.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.