13 june 2018, 14:45 Kaleidoscope views 8609
Aproape trei sferturi dintre pacientele cu cancer mamar nu au nevoie de chemoterapie
13 june 2018, 14:45 Kaleidoscope views 8609

Aproape trei sferturi dintre pacientele cu cancer mamar nu au nevoie de chemoterapie

Majoritatea femeilor cu cel mai comun tip de cancer la sân în fază avansată nu necesită chemoterapie după operaţie, conform unui studiu aşteptat de multă vreme de oncologi.

Rezultate vor duce la accelerarea declinului utilizării chemoterapiei pentru acest tip de cancer, potrivit Science Alert.

Descoperirile vin ca urmare a celui mai mare studiu pe acest subiect şi arată că cei mai mulţi pacienţi care au un risc mediu de recurenţă a cancerului pot evita chemoterapia şi efectele secundare pe care le aduce.

„Am aşteptat aceste rezultate de ani de zile", a precizat Allison Kurian, oncolog la Stanford University, care nu a fost implicat în studiu. „Se va schimba tratamentul şi va elimina incertitudinea pentru femeile care iau decizia de a face chemoterapie".

Rezultatele au fost prezentate duminica trecută de echipa internaţională de cercetători la simpozionul organizat de American Society of Clinical Oncology din Chicago şi publicate în New England Journal of Medicine.

În cadrul studiului, tumorile au fost analizate cu ajutorul unui test numit Oncotype DX, care examinează activitatea a 21 de gene pentru a prezice riscul recidivării pe o perioadă de 10 ani.

Source: descopera.ro

Keywords:

cancer , testare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.