27 october 2017, 16:05 Kaleidoscope views 25661
Două femei care au plutit în derivă timp de cinci luni în Oceanul Pacific au fost salvate
27 october 2017, 16:05 Kaleidoscope views 25661

Două femei care au plutit în derivă timp de cinci luni în Oceanul Pacific au fost salvate

Salvare miraculoasă în Oceanul Pacific. Două femei şi patrupezii lor au fost recuperaţi din larg după ce barca în care se aflau a plutit în derivă timp de cinci luni.

Cele două femei, originare din Statele Unite, au fost salvate de o echipă a Marinei americane. Totul după ce a fost alertată de o navă de pescuit din Taiwan, care a observat vasul naufragiat la 1.450 de kilometri sud-est de Japonia. Victimele au părăsit ţărmul statului Hawaii în primăvară şi urmau să ajungă în Tahiti.

Călătoria lor a fost întreruptă însă la sfârşitul lunii mai, atunci când motorul ambarcaţiunii s-a defectat. Deşi americancele au transmis zilnic mesaje de urgenţă, nimeni nu le-a auzit.

Femeile au mărturisit că au reuşit să supravieţuiască datorită proviziilor pregătite să le ajungă pentru un an întreg.

Source: jurnal.md

Keywords:

salvatori , ocean , femei

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
675 locuitori

Negurenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zăzulenii Vechi, Negurenii Vechi, Coşeni și Ţîghira. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Negurenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.