08 february 2023, 16:30 Kaleidoscope views 9662
Uleiurile ideale pentru un păr mătăsos și strălucitor
08 february 2023, 16:30 Kaleidoscope views 9662

Uleiurile ideale pentru un păr mătăsos și strălucitor

Părul are întotdeauna nevoie de îngrijire specială. În afară de șampon, balsam și mască de păr, foarte bun pentru podoaba capilară este uleiul. Nici un alt produs nu reușește să înlocuiască beneficiile pe care le are uleiul, după ce îl aplici pe firele de păr.

Include uleiul în rutina de îngrijire

Există mai multe tipuri de uleiuri, care sînt foarte bune pentru podoaba capilară. Ele pot fi aplicate seara sau dimineața, înainte sau după ce părul este spălat. Iată care uleiuri te ajută să ai șuvițele mătăsoase, strălucitoare și puternice.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline combate două probleme comune ale părului: încrețirea și vîrfurile despicate. Pentru a obține rezultatele dorite, aplică pe păr ulei de măsline încălzit, înainte de a-l șampona și spăla. Dacă ai timp, îți poți face o mască dintr-un albuș, o lingură de ulei de măsline și o lingură de miere. Aplică pasta obținută pe întreaga suprafață a părului, începînd de la rădăcini și pînă la vîrfuri. Las-o să acționeze 30 de minute și apoi clătește cu apă călduță.

Ulei de ricin

Dacă vrei să ai părul lung, folosește uleiul de ricin. Dintre toate uleiurile, acesta stimulează dezvoltarea firelor de păr, dîndu-le volum. Pentru cele mai bune rezultate, amestecă o cantitate mică de ulei de ricin cu aceași cantitate de ulei de nucă de cocos sau ulei de migdale, pe care le aplici pe păr, de la rădăcini.

Uleiul de migdale

Uleiul de migdale conține antioxidanți, proteine, vitamina E și acizi grași. Aceste substanțe nutritive combat mătreața, vîrfurile despicate și părul uscat. Aplică ulei de migdale pe șuvițele umede și lasă-l să acționeze peste noapte sau cel puțin 3 ore.

Uleiul din boabe de muștar

Acest ulei închide nuanța firelor de păr și stimulează creșterea lor, stopînd albirea prematură. Îl poți aplica direct pe șuvițe sau poate fi amestecat cu un alt ulei, pe care-l lași să acționeze 30 de minute.

Uleiul de floarea-soarelui

Uleiul pe care-l ții de obicei în dulapul din bucătărie, ar trebui să se găsească și în baie, mai ales dacă vrei să-ți strălucească părul. Pentru rezultate notabile, pune într-un bol o lingură de ulei de floarea-soarelui cu o lingură de ulei de nucă de cocos și o lingură de ulei de măsline. Pune-l la încălzit în cuptorul cu microunde. Cînd temperatura este suportabilă, aplică-l pe păr, începînd de la rădăcini.

Source: www.antenasatelor.ro

Keywords:

ulei , păr , sanatate , sfat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
5960 locuitori

Slobozia Mare este un sat și comună din raionul Cahul. Slobozia Mare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5960 de oameni. Satul Slobozia Mare a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.