16 september 2020, 14:30 Kaleidoscope views 14815
Nu vei mai călca haine niciodată cu aceste trucuri
16 september 2020, 14:30 Kaleidoscope views 14815

Nu vei mai călca haine niciodată cu aceste trucuri

E atat de cald si afara si in casa incat ultimul lucru pe care ti l-ai dori ar fi sa stai langa masa de calcat cu fierul incins si un maldar de haine alaturi. Tocmai de aceea, iti vom oferi in continuare cateva solutii utile asa incat sa nu mai fi nevoita sa calci vreodata haine.

Iata la ce trebuie sa fii atenta:

Spalarea. Foloseste un program scurt de spalare. Un ciclu lung, care se intinde pe parcursul a 90 de minute, sa spunem, va mototoli hainele foarte tare. De aceea, daca nu sînt foarte murdare, atunci opteaza pentru un timp mai scurt de spalare.

Temperatura. De asemenea, spala hainele la temperaturi scazute, adica in jur de 30°-40°C, deoarece apa fierbinte mototoleste fibrele.

Detergentul. Foloseste un detergent moale. In primul rand, intrucat nu ataca tesaturile si in al doilea, pentru ca hainele nu se vor mai sifona.

Remedii naturale. Inlocuieste balsamul de rufe cu otet sau cu acid citric. Nu trebuie sa te temi ca acestea vor afecta mirosul hainelor, intrucat nu vei pune mai mult de o lingura-doua in sertarasul pentru balsam al masinii de spalat.

Masina de spalat. E important de spus ca nici masina nu trebuie supra-incarcata. Prea multe haine inghesuite in cuva nu doar ca nu se vor putea spala bine, dar rezultatul va fi exact cel nedorit. Si anume, tesaturi mototolite.

Intinde-le imediat. Nu lasa hainele in masina de spalat pana cand crezi ca ai suficient timp sa le intinzi. Asaza-le pe uscator imediat de masina si-a terminat ciclul de spalare. Cu cat stau mai mult, cu atat le vei scoate mai sifonate.

Scutura-le. Inainte de a le intinde pe uscator, scutura fiecare piesa in parte. Tesatura se va intinde in mod natural. Pantalonii, spre exemplu, se prind in carlige de bentita din talie, tragand bine si intinzand fiecare crac in parte.

Pliaza-le. Dupa ce s-au uscat si le aduni, nu le strange vraf, ci pliaza pe rand fiecare piesa, apoi asaza-le una peste alta pe raft. Daca nu stau inghesuite, le poti purta fara grija chiar si fara sa le calci.

Source: www.ele.ro

Keywords:

sfat , haine

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
799 locuitori

Buda este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buda și Ursari. Satul Buda se află la o distanţă de 15 km de oraşul Călăraşi şi la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 799 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1661.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.