12 may 2020, 16:00 Kaleidoscope views 13201
Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa in functie de zodie
12 may 2020, 16:00 Kaleidoscope views 13201

Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa in functie de zodie

Cum obezitatea si bolile cardiovasculare sunt in floare, stilul de viata sanatos este mai mult decat o necesitate. Astrologii au intocmit o lista cu punctele forte si slabiciunile fiecarei zodii in parte, astfel incat nativii sa faca cele mai bune alegeri in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa. Insa, inainte de a face orice modificare majora in dieta ta, cere sfatul medicului.

Iata cateva sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa in functie de zodie:

Berbec

Esti tot timpul pe fuga si deseori sari peste mese sau mananci ceva de la fast-food in graba. Ca sa scapi de aceasta problema, tine intotdeauna la indemana o punguta cu alimente sanatoase (nuci, seminte sau fructe) care sa-ti stimuleze sistemul imunitar. Berbecii mai au nevoie si de proteine, insa cele de la fast food nu sunt o solutie. In schimb, carnea organica de pui sau de vita si somonul salbatic sunt alegeri excelente.

Taur

Taurii nu pot rezista poftei de dulciuri. In locul unei prajituri, ei pot opta, insa pentru o mana de zmeura proaspata sau o felie de ananas. Acestea au proprietati antiinflamatorii si contribuie la o digestie buna. Sosurile grase din salate pot fi inlocuite cu suc de lamaie si ulei de masline extravirgin.

Gemeni

Gemenii ar trebui sa stie ca aliatii lor principali sunt morcovii. Dincolo de proprietatea lor arhicunoscuta de a proteja vederea, consumarea unui morcov pe zi poate reduce la jumatate riscul de a dezvolta cancer la plamani, chiar si in cazul fumatorilor inraiti care au renuntat la tigari. Merisoarele sunt, de asemenea, indicate pentru Gemeni, iar consumul exagerat de cafea poate tulbura glandele suprarenale.

Rac

Racii au tendinta de a consuma alimente pe fond nervos si, de obicei, nu fac cele mai sanatoase alegeri. Lactatele nu le fac bine, iar un substitut pentru acestea este iaurtul scazut in grasimi care poate fi consumat atat in supe sau ciorbe, cat si ca desert cu fructe uscate. Merele, sfecla si ceaiul de ghimbir proaspat fac minuni cu sistemul digestiv al Racilor. Iar broccoli si varza sunt excelente pentru a-i proteja de cancerul la colon sau la san.

Leu

Inima este punctul slab al Leilor, de aceea ar trebui sa o protejeze. Ei ar trebui sa evite alimentele prajite care vor contribui la blocarea arterelor si sa opteze in schimb pentru preparatele coapte la cuptor sau pe gratar. Avocado si uleiul de masline pot reduce riscul unui atac de cord, iar ciupercile si morcovii alaturi de orez brun contribuie la scaderea tensiunii arteriale. Cateva tablete de ciocolata si un pahar de vin rosu pot ajuta si ele inima Leilor.

Fecioara

Fecioarele mananca, de obicei, sanatos. Nativii zodiei sunt consumatori constanti de produse organice. Cele mai sanatoase alimente pentru Fecioara sunt merele, care scad colesterolul, telina, care regleaza sistemul nervos, untul de arahide si de migdale, care vor combate oboseala cronica.

Balanta

Balantele ar trebui sa-si tina sub control glicemia. Pentru ele este indicat un mic dejun bogat in proteine, un pranz cu mai putine dulciuri si cu mai multe nuci, alune sau seminte, sau o portie sanatoasa de salata cu somon sau ton. La cina, o supa usoara este alegerea excelenta.

Scorpion

Scorpionii au tendinta de ingrasare, in special in zona abdomenului. Ei pot tine lucrurile sub control consumand zilnic seminte de in. De asemenea, supele cu broccoli si varza vor proteja impotriva cancerului la stomac si colon. Strugurii negri ii ajuta pe Scorpioni sa isi mentina in stare buna ficatul si rinichii, iar afinele ii vor ajuta sa-si protejeze pancreasul.

Sagetator

Semne de Foc, Sagetatorii vor munci pana cand vor cadea lati. Extenuarea glandelor suprarenale poate fi impiedicata de consumul de suc proaspat de portocale in locul cafelei. De asemenea, alimentele picante ii vor ajuta pe Sagetatori sa-si limiteze pofta de produse grase. Nativii zodiei ar trebui sa evite rosiile, cartofii si vinetele.

Capricorn

Capricornii ar trebui sa consume alimente bogate in calciu – mere, anghinare si smochine – din cauza predispozitiei lor de a se confrunta cu degenerarea oaselor. Napii si pestele bogat in omega-3 (ton, somon, sardine) vor contribui la combaterea osteoporozei si artritei reumatoide. Consumul de banane ii vor ajuta pe Capricorni sa isi protejeze genunchii si spatele.

Varsator

Sistemul nervos al Varsatorilor este tot timpul supraexcitat, de aceea au nevoie de alimente care sa-i calmeze. Un mic dejun bazat pe proteine din soia, oua sau avocado ii va ajuta sa isi stabilizeze glicemia. Sistemul circulator poate fi mentinut sanatos cu sfecla, varza si telina, iar strugurii negri ii vor calma pe Varsatori.

Pesti

Pestii sunt predispusi la raceli si probleme respiratorii, din cauza unui sistem imunitar mai slab. Ei au nevoie de alimente precum broccoli, morcovi, merisoare, seminte de in, usturoi. Pestii n-ar trebui sa consume alcool, pe care l-ar putea inlocui cu apa cu lamaie, care ii vor ajuta sa elimine toxinele din organism.

Source: sfatulparintilor.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
282 locuitori

Strîmbeni este un sat din cadrul comunei Oneşti, raionul. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Strîmbeni a fost menționat documentar în anul 1482.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.