09 october 2023, 12:00 Kaleidoscope views 15643
3 amenințări care îți distrug familia
Photo: sfatulparintilor.ro
09 october 2023, 12:00 Kaleidoscope views 15643

3 amenințări care îți distrug familia

Familia pe care o avem este unul dintre cele mai pretioase cadouri. Familia te ajuta, familia te face sa razi, familia iti ridica moralul, familia te sustine. Din pacate insa, relatiile din familie se pot deteriora rapid. Desi familia este celula societatii si baza corporatiilor, scolilor, comunitatilor, ea este foarte fragila. Iata trei amenintari care iti pot distruge familia, pe care trebuie sa le iei in considerare.

1. Problemele sociale

Statisticile spun ca foarte multe persoane decid sa traiasca in concubinaj si nu sa se casatoreasca. Desi sunt putine cupluri care se casatoresc, foarte multe ajung la divort (aproximativ 50%). Aproximativ 35% din totalul familiilor sunt monoparentale.

Divortul, concubinajul, lipsa dorintei de a avea copii, presiunea pentru o cariera de succes, toate acestea contribuie la deteriorarea ideii de familie. Ce trebuie facut? Sa petreci cat mai mult timp alaturi de familia ta. Sa iti dedici timpul lor si sa-ti inveti copiii despre valorile casatoriei si ale familiei.

2. Mîndrie și materialism

Traim intr-o societate lacoma si egoista. Foarte putini se mai gandesc si la altii si foarte mult doar la ei insisi. Vrem ce-i mai bun din ce e mai bun, insa prea putin din ceea ce conteaza. Nu mai este deloc o raritate sa auzi oameni vorbind ca se vor casatori dupa ce vor avea o cariera stabila, dupa ce vor avea o casa confortabila si un trai linistit. Despre dorinta de a avea copii, lucrurile se amana si mai mult.

Iar cei care au copii ii rasfata si nu ii invata cat de mult se munceste pentru a obtine un anumit lucru. Multi copii din ziua de azi vor TOTUL si daca se poate ACUM. La maturitate acesti copii vor renunta dupa primul obstacol pentru ca daca nu obtin ATUNCI ceea ce vor, atunci nu mai e nevoie.

3. Ignoranța

Nici macar famiile puternice nu sunt imune la aceste amenintari. Ei se concentreaza pe lucruri marunte si ignora adevaratele pericole care le ameninta unitatea: presiunea sociala, social media si egoismul.

Source: sfatulparintilor.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
117 locuitori

Goianul Nou este un sat din componența comunei Dubău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dubăsari și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului Goianul Nou alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.