28 march 2020, 17:45 Kaleidoscope views 42976
Barba te ține tînăr, sănătos și frumos
Photo: directpress.ru
28 march 2020, 17:45 Kaleidoscope views 42976

Barba te ține tînăr, sănătos și frumos

Barba și mustățile aduc avantaje incontestabile pentru sănătate, potrivit Mediafax.

În primul rînd, spun adepţii părului facial, dar şi experţii în sănătate, barba apără împotriva efectelor nocive ale soarelui, scrie dailymail.co.uk. Astfel, cei care poartă barbă se pot apăra de cancerul de piele, provocat mai ales de radiaţiile solare. Cercetătorii au descoperit că părţile feţei acoperite de barbă sau de mustaţă sînt cu o treime mai puţin expuse la efectele nocive ale razelor ultraviolete, în comparaţie cu părţile care nu sînt acoperite.

O altă teorie se referă la faptul că firele de păr cîrlionţate din barbă resping razele ultraviolete.

De asemenea, barba poate preveni accesele de astm. Astfel, bărbaţii care suferă de astm provocat de praf sau polen ar putea avea mai puţine crize datorită părului facial, mai ales al mustăţii, care opreşte alergenii să fie inhalaţi şi să ajungă astfel în plămîni.

Puţini sînt aceia care ştiu că părul facial încetineşte procesul de îmbătrînire. Barba opreşte deshidratarea şi protejează pielea de vînt, unul dintre agenţii care usucă şi distrug bariera de protecţie a pielii.

Mai mult decît atît, o barbă deasă, care se întinde şi sub bărbie, îl protejează pe posesor de răceli. "Părul este un bun izolator, care păstrează căldura, acţionînd ca o barieră de protecţie împotriva frigului", spune medicul Carol Walker.

Părul facial previne şi apariţia diferitelor erupţii ale pielii. În condiţiile în care bărbieritul este una dintre principalele cauze ale infecţiilor bacteriene care apar la nivelul feţei, o barbă îngrijită poate preveni acest situaţii neplăcute, consideră şi medicul Martin Wade, consultant dermatolog la clinica London Skin and Hair din Londra.

Source: www.romanialibera.ro

Keywords:

barbați , sanatate , frumusete

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
386 locuitori

Mincenii de Sus este un sat din cadrul comunei Mincenii de Jos, raionul Rezina. Satul este așezat pe un platou cu înălțimea de 273 m. Mincenii de Sus este situat la o distanță de 30 km de orașul Rezina și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 386 de oameni. Satul Mincenii de Sus a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.