12 august 2020, 12:15 Kaleidoscope views 17076
12 august 2020, 12:15 Kaleidoscope views 17076

De ce băuturile carbogazoase zînt cele mai nocive

Foto: sobesednik.ru

Produsul cel mai nociv, potrivit oamenilor de știință , sînt băuturile carbogazoase dulci. Acesta include aspartam (aditiv alimentar E951) – un îndulcitor.

Acesta este de 40 de ori mai ieftin și de 200 de ori mai dulce decît zahărul obișnuit. Dar la temperatura de 36 de grade se descompune în elemente chimice, unul dintre care este formaldehida - un cancerigen puternic. Datorită aspartamului nu putem să ne potolim setea cu băutura – vrem să bem mai mult și mai mult. Ca urmare, sînt afectate organele interne, se dezvoltă obezitatea și diabetul.

Al doilea după nocivitate produs este carnea de porc, care duce la creșterea nivelului de colesterol în sînge și generează boli cardiace. Lista include, de asemenea, produse de patiserie, cartofi, ulei de măsline prăjit și brînzeturi dure.

Source: sobesednik.ru

Keywords:

sanatate , descoperire , bauturi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1640
Populația:
916 locuitori

Ordăşei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Ordăşei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de oraşul Teleneşti şi la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 916 oameni. Satul Ordășei a fost menționat documentar în anul 1640.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.