Go to section: Music
21 october 2013, 12:23 Moldovan dance views 8962
21 october 2013, 12:23 Moldovan dance views 8962

La Tiraspol s-a desfășurat festivalul dansului moldovenesc

Foto: nr2.ru

Vineri la Tiraspol a demarat festivalul dansului moldovenesc „Hora toamnei", care a reunit сolective artistice din toată țara. Evenimentul se desfășoară al doilea an consecutiv sub egida Uniunii moldovenilor din Transnistria, transmite "Novii Reghion".

În cadrul festivalului au evoluat ansamblul municipal de dansuri "Prietenia" (Bender), colectivul de dans "Serpentina" (Dubăsari), ansamblul de dansuri "Ritmic - Dance" (Slobozia) și altele.

Vorbind despre dansurile moldovenești – hora, sîrba și altele, Galina Gurski, prim-vicepreședintele Uniunii moldovenilor din Transnistria, a remarcat că ele se transmit din generație în generație, păstrînd identitatea națională.

Ea a subliniat faptul că Uniunea Moldovenilor din Transnistria promovează peste tot cultura moldovenească "începînd de la picii de la grădiniță pînă la studenții universitari".

"Fiecare care trăiește pe acest pămînt trebuie să știe istoria, cultura și obiceiurile ei. Pentru a promova melodiile moldovenești ne propunem pînă la sfîrșitul anului și primul Festival al cîntecelor", - a spus Gurski.

Source: nr2.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
436 locuitori

Fetiţa este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea Fetița se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 436 de oameni. Satul Fetița a fost atestat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.