Go to section: Music
16 november 2019, 13:00 Music views 4467
De ce nu a fost lansat pînă acum albumul rock al lui Dan Bălan? (FOTO)
16 november 2019, 13:00 Music views 4467

De ce nu a fost lansat pînă acum albumul rock al lui Dan Bălan? (FOTO)

Deja de cîțiva ani prin rețea „hoinărește” informația despre faptul că în 2006 renumitul interpret moldovean Dan Bălan a plecat în SUA și a înregistrat un album rock, dar din anumite motive pînă în prezent acest disc nu a văzut lumina zilei. Totodată, cunoscătorii muzicii de calitate care au avut norocul să asculte acest material au o opinie foarte bună despre el și remarcă nivelul înalt al acestuia. 

Se cunoaște că asupra albumului s-a muncit la unul dintre cele mai performante studiouri de înregistrare Ocean Way de la Los Angeles. În procesul înregistrării a fost implicat renumitul producător Jack Joseph Puig care a lucrat cu astfel de trupe precum Green Day, U2, Rolling Stones, No Doubt, Lady Gaga și multe alte vedete cu renume mondial. 

Dan Balan a atras la munca asupra albumului rock solo muzicienii profesioniști din Moldova, printre care chitaristul Igor Buzurniuc, basistul Alex Calancea și toboșarul Ghenadie Barbu.

„A fost o experiență foarte bună și interesantă. Am stat la Los Angeles mai bine de un an și am muncit la unul dintre cele mai bune studiouri. Îmi amintesc că la dispoziția mea în timpul înregistrării au fost circa 20 de chitare bass. În final am înregistrat albumul care, cu regret, așa și nu a fost lansat. De ce? Dan Bălan este și un bun producător și foarte bine simte piața muzicală, momentul oportun etc. Așadar, putem spune că albumul își așteaptă ceasul”, a mărturisit Alex Calancea în cadrul emisiunii „Istoria rockului moldovenesc”. 

Continuarea articolului citiți pe Noi.md.

Keywords:

Dan Bălan , muzica , rock

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
2307 locuitori

Ciutuleşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mărineşti, Ciutuleşti, Ion Vodă, Sîrbeşti. Satul Ciutuleşti aşezat în valea rîului Răut, este situat la o distanță de 21 km de oraşul Floreşti şi la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2307 oameni. Menționat documentar, cu numele Visterniceni, în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.