Go to section: Music
11 october 2019, 14:00 Music views 4303
Alex Calancea: Rockul îmi place, în primul rînd, ca stare (Foto, Video, Audio)
11 october 2019, 14:00 Music views 4303

Alex Calancea: Rockul îmi place, în primul rînd, ca stare (Foto, Video, Audio)

Echipa de filmare a emisiunii „Istoria rockului moldovenesc" a fost în vizită la celebrul bass chitarist, Alex Calancea. El ne-a invitat la sala de repetiție a echipei sale, care se află chiar în centrul Chișinăului.

Muzica lui Alex este cunoscută și iubită nu numai în Moldova, dar și peste hotarele ei. Proiectele sale, Alex Calancea Band și LUPII, se bucură de popularitate și cerere în rîndul cunoscătorilor de muzică populară și nu numai. Muzicienii au multe turnee, unde adună săli pline de admiratori, evoluează la diferite festivaluri importante.

În cadrul interviului, Alex Calancea ne-a povestit despre cum și-a început cariera artistică în satul Cuhnești, raionul Glodeni, cum a format în școală prima sa trupă, cu care interpreta diferite hituri, inclusiv cîntecele legendarului Scorpions. De asemenea, Alex a vorbit despre venirea sa la Chișinău și despre momentul în care a făcut pentru prima dată cunoștință cu rockul moldovenesc și muzicanții-rock din Chișinău, despre repetițiile în bucătărie și excursiile la vestita „Stekliașca", unde în anii 90 aveau loc diferite chefuri și se organizau concerte.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Alex Calancea , interviu , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
435 locuitori

Floriţoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 435 de oameni. Satul Floriţoaia Nouă a fost înființat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.