10 october 2018, 15:00 Celebrities views 11432
Olga Ciolacu a fost decorată cu cea mai înaltă distincție în stat
10 october 2018, 15:00 Celebrities views 11432

Olga Ciolacu a fost decorată cu cea mai înaltă distincție în stat

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a semnat decretul prin care interpretei Olga Ciolacu, artistă a poporului, i s-a conferit Ordinul Republicii.

Distincția i-a fost acordată în semn de înaltă prețuire a meritelor deosebite în domeniul artei muzicale, pentru contribuție la promovarea valorilor culturale și activitate de creație prodigioasă.

Despre aceasta a anunţat consilierul prezidenţial în domeniul educaţiei, culturii şi cercetării, Corneliu Popovici, care i-a adus în dar interpretei sincere felicitări.

Olga Ciolacu s-a născut la 10 octombrie 1949 în Lozova, Strășeni şi este o interpretă de muzică ușoară și populară din Republica Moldova.

Olga Ciolacu a devenit Artistă Emerită a RSSM în 1988 și Artistă a Poporului din Republica Moldova în 1995. În 1993, a primit medalia „Meritul Civic", iar în 1999 Ordinul „Gloria muncii".

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII-lea
Populația:
2025 locuitori

Borosenii Noi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Borosenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la 8 km de oraşul Rîşcani şi la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2025 de oameni. Satul Borosenii Noi a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.