30 april 2013, 14:50 Moldovan reality views 6408
30 april 2013, 14:50 Moldovan reality views 6408

TV Moldova 1 marchează astăzi 55 de ani de activitate


Foto: moldpres.md

Postul public de televiziune Moldova 1 marchează astăzi 55 de ani de activitate, informează MOLDPRES.

Solicitat de MOLDPRES, Mircea Surdu directorul Moldova 1, a menţionat că evenimentul va fi marcat cu un spectacol de amploarea care va dura pînă după miezul nopţii. “Pe parcursul ultimelor săptămîni am desfăşurat o campanie de informare a populaţiei despre activitatea televiziunii, iar astăzi vom aduce în studiouri foşti angajaţi, crainici şi prezentatori. La spectacol vor fi prezenţi oameni de cultură dar şi elita politică a ţării”, a spus Surdu.

Rusalina Russu, prezentatoarea gazdă a spectacolului aniversar a comunicat pentru Agenţie că la eveniment vor participa mai multe generaţii de prezentatori, printre care Corina Fusu, Angela Aramă, Larisa Manole. ”În cadrul concertului vor evolua cele mai mari colective artistice: Orchestra Lăutarii, Folclor, formaţia Noroc, interpretul Ştefan Petrache, Iurie Sadovnic. Vor interveni cu felicitări prin telefon şi interpretele Nadejda Cepraga, Anastasia Lazariuc, Maria Codreanu. De asemenea îşi va face aparţia şi prezentatoarea Ludmila Bălan”, a precizat Rusalina Russu.

Potrivit sursei citate, spectacolul va începe la ora 17.15 şi va fi moderat de cinci cupluri de prezentatori.

Prima emisiune la Televiziunea Moldovei a fost transmisă la ora 19:00, 30 aprilie 1958 şi includea un cuvînt de salut din partea organelor de partid din Moldova. Moderatorii primei emisiuni au fost actriţele Constanţa Târţău şi Ariadna Kazanskaia. În prima perioadă televiziunea emitea de două ori pe săptămînă, vineri şi duminică, iar spre sfîrşitul anului 1958 avea programe de patru ori pe săptămînă, notează MOLDPRES.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
38 locuitori

Măgura este un sat din cadrul comunei Pietrosu, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de oameni. Satul Măgura a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.