16 march 2021, 12:30 Moldovan reality views 2087
Hidrologii au emis cod galben de inundații
16 march 2021, 12:30 Moldovan reality views 2087

Hidrologii au emis cod galben de inundații

Un nou cod galben a fost anunțat de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Pînă miercuri, 17 martie, sînt prognozate formarea pe unele rîuri mici și în locurile joase scurgeri intensive pe pante cu risc de inundații locale. Totul în contextul avertizării meteorologice cu privire la căderea precipitațiilor puternice (15-49 l/m2 ) pe arii extinse.

Centrul Hidrometeorologic anunță că izolat va avea loc formarea pe unele rîuri mici și în locurile joase de scurgeri intensive pe pante cu risc de inundații locale, transmite noi.md.

Astfel, Administrația Publică Locală, agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sînt avertizați să atragă atenţie la starea barajelor, podurilor căilor de evacuare a apei.

în caz de cod galben, există risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care nu conduc la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la inundaţii.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1978
Populația:
1525 locuitori

Bugeac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Bugeac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de municipiul Comrat și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1525 de oameni. Satul Bugeac a fost înființat în anul 1978.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.