19 october 2020, 16:00 Moldovan reality views 3387
În interesele cui este blocată reforma justiției?
19 october 2020, 16:00 Moldovan reality views 3387

În interesele cui este blocată reforma justiției?

Decizia Curții Constituționale de a respinge amendamentele la Legea Supremă, care țin de reglementarea sistemului judiciar și reducerea influenței factorului politic, nu numai că a provocat un nou val de critici în adresa CC, dar a pus și guvernul în fața unei alegeri dificile.

Pe de o parte, puterea executivă categoric nu este de acord cu concluziile CC, deoarece inițiativa a fost coordonată cu toți actorii interesați și recunoscută ca fiind conformă standardelor internaționale. Anterior, proiectul de lege a fost apreciat pozitiv de partenerii de dezvoltare, a trecut filtrul Comisiei de la Veneția a Consiliului Europei. Cei de la Ministerul justiției cred că în așa fel CC blochează nu numai reforma justiției în Moldova, ci țara întreagă, care în condiții de pandemie are mare nevoie de ajutor financiar extern. Conform autorităților, în rezultatul recentelor decizii a CC numai în anul curent bugetul va rata 6 mlrd. de lei.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

reforma , justiție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1589 locuitori

Hirova este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hirova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hirova se află la distanţa de 32 km de orașul Călăraşi și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1589 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.