28 september 2020, 14:00 Moldovan reality views 3418
Cînd ar putea începe reconstrucția clădirii Filarmonicii Naționale
28 september 2020, 14:00 Moldovan reality views 3418

Cînd ar putea începe reconstrucția clădirii Filarmonicii Naționale

Actuala clădire a Filarmonicii Naționale, care a fost practic distrusă de incendiu cel mai probabil că va fi demolată iar în locul acesteia va fi ridicată o clădire nouă.

Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

”Peste cîteva zile va fi efectuată expertiza pentru a lua decizia finală în cazul Filarmonicii Naționale. Sînt două posibile soluții - sau reparația sau demolarea și construcția de la zero. Probabil se va merge pe soluția a doua”, a declarat Președintele.

Acesta a menționat că pînă la sfîrșitul anului urmează să fie definitivat conceptul viitoarei clădiri și ulterior ar putea începe construcția acesteia.

Reamintim că clădirea Filarmonicii Naționale a fost mistuită de flăcări, iar în urma incendiului puternic acoperișul edificiului s-a prăbușit. Ministerul Finanțelor a deschis un cont bancar în care toți doritorii pot dona bani pentru reconstrucția clădirii.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1626
Populația:
1280 locuitori

Furceni este un sat din cadrul comunei Ivancea, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1280 de oameni. Satul Furceni a fost menționat documentar în anul 1626.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.