18 may 2020, 11:00 Moldovan reality views 3421
”Sinonimul fărădelegii”: Curtea Constituţională iar s-a rătăcit în spaţiu
18 may 2020, 11:00 Moldovan reality views 3421

”Sinonimul fărădelegii”: Curtea Constituţională iar s-a rătăcit în spaţiu

Recentele evenimente în jurul Curţii Constituţionale a Moldovei (CC) au confirmat o dată în plus, că în deceniul care s-a scurs aceasta s-a transformat într-o instituţie suprastatală, aflată în afara controlului sau a responsabilităţii, capabilă să blocheze activitatea guvernului şi a altor instituţii publice şi care tălmăceşte şi modifică Constituţia în mod arbitrar.

Legislaţia, formată pe parcursul ultimilor ani de actori politici interesaţi, protejează CC de orice imixtiune în activitatea ei şi lasă judecătorii nepedepsiţi în căzul comiterii unor abuzuri. O asemenea super-imunitate permite membrilor CC, care nu au fost aleși de popor, să nu se teamă de a fi traşi la răspundere în orice situaţie, chiar dacă poziţia lor depăşeşte evident normele juridice.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
591 locuitori

Pepenii Noi este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Satul Pepenii Noi se află la distanța de 26 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 591 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.