15 may 2020, 16:20 Moldovan reality views 3210
Pascaru: Sînt gata să
15 may 2020, 16:20 Moldovan reality views 3210

Pascaru: Sînt gata să "arunce în aer" guvernul cei care au participat la furtul miliardului

Sînt gata să "arunce în aer" actualul guvern Ion Chicu cei care au participat la furtul miliardului și la alte infracțiuni, doar ca să nu fie trași la răspundere pentru aceasta. Dar Procuratura Generală se ocupă serios de aceste cazuri și deznodămîntul este aproape.

Această părere a fost exprimată de liderul mișcării naționale "Voievod", consilierul municipal din partea PSRM, Nicolae Pascaru, în cadrul emisiunii "Главный вопрос" cu Iulia Fiodorova la postul de televiziune "NTV Moldova", transmite eNews.

El a subliniat că în tabăra de dreapta există agitație în primul rînd pentru că mulți participanți la furtul secolului și la alte crime răsunătoare se tem de responsabilitate, dar Procuratura se ocupă serios de aceste cazuri, iar deznodămîntul este aproape.

Comentând recenta plecare din coaliția de guvernare și aderarea la grupul parlamentar Рrо Moldova a încă doi deputați, Elena Bacalu și Oleg Sîrbu, care, așa cum a declarat vice-președintele parlamentului, Monica Babuc, li s-au promis sau au primit deja sume foarte serioase de bani, pînă la o jumătate de milion de euro, Nicolae Pascaru, a menționat că motivele pot fi multe.

"Dar acesta este prețul democrației noastre. Stabilitate nu poate exista în clasa de guvernare a Moldovei. Poate fi doar în cimitirul Doina sau în Coreea de Nord. Acolo cu siguranță nu vor pleca nicăieri. Faptul că trec este rușinos. Ei trădează Partidul Democraților", a spus el.

"În această situație, cred că cei care au participat la furtul secolului au participat la toate fraudele din 2009, sînt gata să arunce în aer Parlamentul, Guvernul, doar ca să nu fie trași la răspundere. Și toate aceste intrigi, care aproape au convins-o pe Maia Sandu să facă coaliție cu Șor, vedem că toate acestea sînt făcute de oligarhul Plahotniuc și de politicianul fugar Șor", a menționat Nicolae Pascaru.

El este sigur că noi încă nu știm tot adevărul despre toate aceste scandaluri. Dar timpul se schimbă.

"Sper foarte mult că aceste plecări se vor opri. Și cel mai important este ca opoziția de dreapta să aprecieze clar tabloul. Nimic nu este mai valoros decît conștiința politică și reputația", a spus liderul Mișcării Naționale "Voievod", consilier municipal din partea PSRM.

În opinia sa, dacă se vor uni blocul Pro Moldova și Partidul "Șor", aceștia vor pierde mult la următoarele alegeri.

"Așteptăm un deznodămînt politic. Oamenii sînt mulțumiți că a dispărut dictatura lui Plahotniuc. La un om de afaceri lucrau cîte 40 de procurori pentru a-l trimite la închisoare. Știm cazul lui Tranga și a altora. Iar la dosarul furtului miliardului au lucrat șase procurori. Și ei se ocupau doar de ascunderea capetelor în apă", a menționat Nicolae Pascaru.

El spune că noi acum vedem tot acest sabotaj, care merge împotriva Moldovei, împotriva guvernului, are loc la toate nivelurile pentru a acoperi furtul. "Poporul nu mai crede deja în propagandă. Pentru că au transformat CC într-un circ. Și sper că la alegeri oamenii vor conștientiza totul", este convins politicianul.

Source: enews.md

Keywords:

Nicolae Pascaru , guvern

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1569 locuitori

Cioropcani este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stolniceni, Bulhac și Cioropcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cioropcani a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.