14 may 2020, 15:30 Moldovan reality views 2423
Justiţie constituţională ori răfuială?
14 may 2020, 15:30 Moldovan reality views 2423

Justiţie constituţională ori răfuială?

În săptămîna curentă, autorităţile moldovene intenţionează să reia negocierile cu Federaţia Rusă privind acordarea creditului de 200 mln.euro, după ce acordul de creditare a fost declarat neconstituţional.

Emiterea acestei decizii a Curţii Constituţionale (CC) a fost unul dintre evenimentele principale ale săptămînii trecute. CC trebuie să evite politizarea activităţii sale, să fie „în afara politicii şi deasupra politicii", însă mulţi comentatori împărtăşesc opinia că la determinarea poziţiei judecătorilor constituţionali anume factorul politic a fost decisiv.

Experţii şi politologii menţionează că verdictul dat va afecta semnificativ situaţia din economie în condiţiile pandemiei, deoarece ţara va avea de suportat o criză economică puternică şi o insuficienţă a mijloacelor financiare. În opinia lor, CC a adoptat încă o decizie contradictorie, în urma căreia perdant a fost poporul, în timp ce partidele de opoziţie, în argumentările lor, au făcut exces de zel şi se consideră învingătoare. Între timp, în ochii majorităţii populaţiei lucrurile seamănă nu a justiţie constituţională, ci a o răfuială banală între actorii politici.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1509 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Viişoara și Moara Domnească. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Glodeni și la 179 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Viișoara a fost menționat documentar în anul 1840.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.