27 april 2020, 17:30 Moldovan reality views 4134
Pensia de lux a președintelui CC ajunge la 21 de mii de lei
27 april 2020, 17:30 Moldovan reality views 4134

Pensia de lux a președintelui CC ajunge la 21 de mii de lei

Noul președinte al Curții Constituționale, Domnica Manole, ridică o pensie lunară de 21 de mii de lei, echivalentul a 18 pensii minime pentru limita de vîrstă. Totodată, salariul de judecător la CCM este de aproape 28 de mii de lei.

Potrivit declarației de avere a magistratului, anul trecut, aceasta a ridicat, lunar, aproape 50 de mii de lei doar pensie și salariu.

Totodată, familia Manole deține un teren de pămînt care este evaluat la peste 40 de mii de lei, un apartament care costă aproape un milion de lei, un garaj de 65 de mii de lei și încă un imobil care ar costa 70 de mii de lei.

Judecătorul are în proprietate două automobile: un NISSAN MURANO, care, potrivit declarației de avere, costă peste 14 mii de euro și o DACIA LOGAN de 40 de mii de lei. Pe lîngă acestea, familia magistratului are cotă parte în trei companii, dintre care una este companie farmaceutică.

Precizăm că Domnica Manole a devenit judecător la Curtea Constituțională, fiind propusă de fracțiunea parlamentară PPDA. Aceasta a devenit magistrat la Înalta Curte, chiar dacă nu a luat cel mai mare punctaj la concurs și a fost exclusă din cursă la Guvern și Consiliul Superior al Magistraturii.

Imediat ce a ajuns la CCM, Domnica Manole a recunoscut pe pagina sa de Facebook că a încălcat Legea.

„Legea cu privire la Curtea Constituțională impune anumite obligații față de judecători de a nu divulga secretul deliberării, dar reușind din interesul public major al societății față de Hotărîrea din 19 august 2019 de desemnare a Președintelui CC, de declarațiile unor colegi, făcute public, declar cu toata responsabilitatea, că nu am votat pentru alegerea Președintelui CC Vladimir Țurcăn", a scris Manole pe Facebook.

Ulterior, președintele PPDA, Andrei Năstase, cel care a insistat ca Manole să devină judecător CCM, a recunoscut într-un interviu că îi dă indicații, iar Domnic Manole le îndeplinește.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.