27 april 2020, 12:30 Moldovan reality views 4188
Ce restricții sînt anulate din data de 27 aprilie (Infografic)
27 april 2020, 12:30 Moldovan reality views 4188

Ce restricții sînt anulate din data de 27 aprilie (Infografic)

Din 27 aprilie, viața moldovenilor revine cite un pic la normal. Potrivit unei decizii a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova s-a hotărît:

  1. Zilele de 27 aprilie - 30 aprilie 2020 se declară zile de odihnă pentru toți bugetarii, cu excepția:
  • instituțiilor medico-sanitare, de sănătate publică și servicii auxiliare pentru instituțiile de sănătate publică, serviciilor de salvare, urgență și de asistență socială;
  • autorităților administrative din domeniul apărării naționale, ordinii publice şi securității naţionale;
  • instituțiilor de învățămînt de toate nivelurile (de educaţie timpurie, instituţiile de învăţămînt primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învăţămînt extraşcolar şi de învăţămînt special), care vor asigură desfășurarea procesului educațional la distanță.;
  • I.P. „Agenția Servicii Publice”, Casa Națională de Asigurări Sociale, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă;
  • Băncii Naționale a Moldovei.

2. Începînd cu data de 27 aprilie 2020 se permite aflarea persoanelor în parcuri, în grupuri nu mai mari de 3 persoane, cu respectarea distanței sociale.

3. Reluarea începînd cu data de 27 aprilie 2020, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspîndirii infecției COVID - 19, a activităților de comerț cu amănuntul a tuturor tipurilor de mărfuri, prin unitățile comerciale specializate, cu excepția celor amplasate în centre comerciale și piețe (inclusiv piețe auto).

4. Se permite persoanelor fizice, cetățeni ai altor state, care fac parte din componența echipajelor navelor sau sînt antrenate în pilotarea acestora, traversarea frontierei de stat, cu prezentarea următoarelor documente:

  • Documentul de călătorie valabil (pașaport);
  • Nominalizarea din partea operatorului/armatorului navei - pentru nave maritime;
  • Certificatul de călătorie al membrului echipajului navei, pentru prezentare autorităților de control. Modelul Certificatului se anexează.

Source: noi.md

Keywords:

restrictie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
36 locuitori

Serghieni este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Glodeni și la 165 km de Chișinău. Satul Serghieni a fost menționat documentar în anul 1859. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.