24 april 2020, 13:35 Moldovan reality views 2220
Năstase dă de înțeles că decizia CC privind creditul rusesc ar fi fost influențată politic
24 april 2020, 13:35 Moldovan reality views 2220

Năstase dă de înțeles că decizia CC privind creditul rusesc ar fi fost influențată politic

Decizia de astăzi a Curții Constituționale privind suspendarea Acordului de împrumut de la ruși ar fi fost influențată politic.

Cel puțin aceasta a a transmis Andrei Năstase, liderul PPDA, la emisiunea Puterea a 4-a de la postul de televiziune Național 4, transmite Telegraph.md.

"Am făcut tot posibilul ca acest acord sa nu treacă", a spus Andrei Năstase, după ce Curtea Constituțională a decis în această seară suspendarea acordului ce a fost ratificat astăzi de către majoritatea parlamentară.

În opinia liderului PPDA, cea mai mare problemă din Acordul cu rușii ar fi fost pct.7.2., în privința căruia și majoritatea parlamentară a solicitat o notă juridică de la Ministerul Justiției.

În scenariul de influențare a deciziei CC, dezvăluit de către Andrei Năstase, ar putea intra și schimbarea conducerii Înaltei Curți.

Astăzi, înainte să adopte decizie privind suspendarea Acordului de împrumut de la Federația Rusă, la solicitarea judecătorilor puși în funcție de fosta guvernare ACUM, Curtea Constituțională s-a ales cu o nouă conducere, în persoana judecătoarei Domnica Manole, aceasta fiind afiliată PPDA, ex-candidată din partea Platformei DA la alegerile parlamentare din februarie 2019.

După desemnarea Domnicăi Manole în fruntea CC, la doar cîteva minute, Înalta Curte a anunțat și despre suspendarea tuturor procedurilor legale cu privire la intrarea în vigoare a Acordul de împrumut ce a fost semnat de către Republica Moldova și Federația Rusă.

Menționăm că Federația Rusă s-a arătat dispusă să acorde Republicii Moldova un împrumut în sumă de 200 de milioane de EURO, în 2 tranșe și pe un termen de 10 ani. Împrumutul urma să fie acordat fără careva condiții politice sau fiscale, iar banii puteau fi direcționați de către Guvernul de la Chișinău pentru domeniile stringente.

Source: telegraph.md

Keywords:

Andrei Năstase , credit

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
349 locuitori

Mana este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Mana a fost menționat documentar în anul 1500.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.