31 march 2020, 14:00 Moldovan reality views 5374
Iurie Roșca: Ne așteaptă fie o dictatură la scară mondială, fie o renaștere spirituală a popoarelor
31 march 2020, 14:00 Moldovan reality views 5374

Iurie Roșca: Ne așteaptă fie o dictatură la scară mondială, fie o renaștere spirituală a popoarelor

Cunoscutul politician, ex-vicepreședintele Parlamentului, ex-vicepremierul Iurie Roșca în ultimii ani a apărut într-o nouă calitate. El este publicist, editor, autor al mai multor cărți, președinte al Universității Populare. Însă întâi de toate el este un patriot sincer al Patriei sale, profund îngrijorat de soarta ei. Cum se schimbă lumea sub ochii noștri, ce ne așteaptă pe noi toți și țara noastră, la aceste și alte întrebări a răspuns Iurie Roșca în acest interviu pentru site-ului Noi.md.

- Nu vom discuta despre coronavirus și nici despre faptul cît de potrivite sînt măsurile pe care multe țări le iau pentru a opri răspîndirea acestuia, deoarece nu sîntem specialiști în acest domeniu. Însă consecințele acestor măsuri, să zicem, fără precedent, le putem simți deja. În ultimul timp, o serie de economiști și politologi din mai multe ţări au suţinut că perioada globalismului și liberalismului a luat sfîrșit. Ce credeți despre acest lucru?

-Am scris aproximativ același lucru acum cîteva zile, exprimîndu-mi speranța că liberalismul ca cel mai periculos virus spiritual și intelectual al Modernității a luat sfîrșit. Iar acum stau și mă gîndesc: oare nu cumva e prematur să îngropăm globaliștii? Pentru că, având în vedere dimensiunea planetară a acestei operațiuni, dar şi caracterul, metodele impuse tuturor țărilor, un lucru este clar: există un singur centru mondial de răspîndire a panicii, a unor stări de spirit catastrofale, a a unei frici totale. De ce dintr-o dată toți conducătorii lumii, sau cel puțin foarte mulți, fac același lucru? Ar mai fi de înţeles cumva starea de urgență. Dar ce legătură au tancurile și tehnica militară de pe străzile orașelor noastre? Împotriva cui luptăm? Împotriva coronavirusului? Original! Să învingi virusul cu tehnica militară grea. Ar trebui să ne întrebăm: oare ce măsuri ne pregătește guvernarea mondială ocultă și păpușile ei din faţă, cei din cohorta autorităților naționale, dacă pentru a suprima nemulțumirea poporului este nevoie de tehnică militară grea?

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Iurie Roșca , interviu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1010 locuitori

Drăguşeni este un sat din cadrul comunei Rădeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Drăguşeni a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.