27 december 2019, 11:30 Moldovan reality views 3396
Pe ce cheltuie moldovenii cei mai mulți bani
27 december 2019, 11:30 Moldovan reality views 3396

Pe ce cheltuie moldovenii cei mai mulți bani

Cetățenii Republicii Moldova cheltuie peste 40 la sută din venit pentru produsele alimentare. Asta arată un studiu realizat de Riarating.

Țara noastră este depășită doar de Ucraina, cetățenii căreia cheltuie circa 50 procente din venit pentru produsele alimentare, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Cei mai puțin bani pentru alimente se cheltuie în statele din vestul Europei precum: Luxemburg, Olanda și Marea Britanie. Cetățenii acestor țări cheltuie pînă zece la sută din venit. În general, topul clasamentului este format din țări dezvoltate economic din vestul Europei.

De cealaltă parte, moldovenii scot din buzunar cei mai puțini bani pentru alcool și tutun. Ponderea acestor cheltuieli este de 1,6 la sută din venit. De asemenea, cetățenii țării noastre cheltuie mai puțin de zece procente din venit pentru cafea.

Source: noi.md

Keywords:

moldovenii , bani

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1369 locuitori

Sărata-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata-Răzeşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de oameni. Satul Sărata-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.