12 march 2019, 17:00 Moldovan reality views 3787
Unde ar urma să fie amplasate cele două aeroporturi pe care le vrea Guvernul
12 march 2019, 17:00 Moldovan reality views 3787

Unde ar urma să fie amplasate cele două aeroporturi pe care le vrea Guvernul

Prim-ministrul Ion Chicu crede că, pînă la începutul anului 2021, vom avea încă două aeroporturi funcționale. Unul ar urma să fie amplasat la nord – fie la Mărculești, fie la Bălți, iar al doilea la sud – la Ceadîr Lunga. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi" de la TVR Moldova.

„În afară de efortul nostru de a întoarce Aeroportul Internațional Chișinău, noi vrem să creăm concurență pentru acest aeroport. Cred că este foarte posibil ca, la începutul 2021, să avem cel puțin un aeoport la nord – la Mărculești sau Bălți, și unul la sud – probabil la Ceadîr Lunga. Urmează specialiștii să vadă unde economic este cel mai rațional. În aceste condiții, posibilitățile statului de a întoarce aeroportul vor fi mai mari", a declarat Ion Chicu.

Întrebat de unde va lua Guvernul bani pentru construcția celor două aeroporturi, premierul a spus că autoritățile examinează diverse posibilități de a atrage investitori privați. „La Mărculești, dacă ar fi investiții din partea statului, ne-am descurca cu 17-18 milioane de euro. Amplasarea nu este cea mai reușită, dar există certificat internațional, pista este în stare bună. Avem aeroportul de lîngă Bălți, care necesită mai multe investiții, dar amplasarea e mai bună", a menționat prim-ministrul.

Source: agora.md

Keywords:

aeroport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1650
Populația:
888 locuitori

Cuzmin este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 888 de oameni. Satul Cuzmin a fost menționat documentar în anul 1650.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.