12 march 2019, 11:00 Moldovan reality views 3565
Declarație: Năstase ar fi încercat să preia schemele lui Plahotniuc
12 march 2019, 11:00 Moldovan reality views 3565

Declarație: Năstase ar fi încercat să preia schemele lui Plahotniuc

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, ar fi încercat să preia schemele lui Plahotniuc și ar fi tolerat acțiuni de contrabandă în perioada în care se afla la conducerea Ministerului de Interne. Acuzațiile au fost lansate de președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Politica" de la TV8, scrie Noi.md.

Președintele neagă faptul că informațiile au fost furnizate de Serviciul de Informați și Securitate, dar spune că ar exista și imagini video care atestă ilegalitățile comise de Năstase.

„A încercat să preia schemele lui Plahotniuc și despre asta știe jumătate de oraș și oamenii de afaceri cu care el a comunicat direct și alții. Ar fi și video în care el lua bani. Eu nu am văzut, dar mi-au povestit. Poate sînt. I-am spus despre asta personal Maiei Sandu că sînt probleme, că sînt semnale ce se întîmplă la MAI, în contrabandă. I-am spus să fie atentă. Știu despre asta și ambasadorii. Nu eu i-am informat. Năstase este cea mai mare dezamăgire a partenerilor noștri din Vest. Ei au înțeles cînd a ajuns la putere și și-a arătat adevărata fața", a declarat Dodon.

Șeful statului este gata să răspundă și în instanța de judecată pentru aceste acuzații, dacă Năstase se va adresa magistraților.

Andrei Năstase nu a oferit deocamdată o reacție la cele spuse de președinte. În ultima perioadă, politicianul nu a mai apărut în spațiul public, iar membrii partidului său au declarat că acesta se află într-o deplasare peste hotare.

Source: tv8.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.