12 february 2019, 16:30 Moldovan reality views 4137
Dodon, declarații în presa rusă despre soarta și locul aflării lui Plahotniuc
12 february 2019, 16:30 Moldovan reality views 4137

Dodon, declarații în presa rusă despre soarta și locul aflării lui Plahotniuc

Președintele Igor Dodon susține că deține informații care ar demonstra că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, se află în Statele Unite ale Americii, acolo unde ar încerca să obțină azil, pentru a nu putea fi extrădat în Republica Moldova sau Federația Rusă.

Dodon a declarat în cadrul unui interviu pentru agenția de presă rusă TASS, că Vladimir Plahotniuc se poate întoarce în Republica Moldova „doar în cătușe", răspunzînd astfel la o întrebare privind o posibilă revenire a fostului lider PD la Chișinău, după ce partidul din care a făcut parte a votat Guvernul Chicu, transmite Noi.md cu referire la Cotidianul.

„Conform informațiilor noastre, Plahotniuc se ascunde în Statele Unite, unde dorește să obțină azil politic pentru a evita extrădarea în Moldova sau Rusia, unde a este anunțat în căutare în baza mai multor dosare penale. Conform legislației americane, pentru a obține azil e nevoie de cel puțin trei ani în care să nu părăsești teritoriul țării. Cred că procesele care îl vizează vor ajunge la un nou nivel, vor exista solicitări pentru extrădarea sa", a declarat Igor Dodon.

La sfîrșitul săptămînii trecute, ambasadorul american în Republica Moldova, Derek Hogan, a declarat că nu știe dacă Plahotniuc se află în prezent în SUA și a negat informația precum că țara sa i-ar fi oferit garanții de secritate acestuia.

Vladimir Plahotniuc este vizat în prezent în mai multe dosare penale deschide în Republica Moldova și Federația Rusă.

Source: cotidianul.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
473 locuitori

Sîrbeşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Satul Sîrbești este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 473 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sîrbești datează din anul 1786.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.