19 november 2019, 14:00 Moldovan reality views 3648
Noua versiune a Codului civil: ce-i așteaptă pe moștenitori?
19 november 2019, 14:00 Moldovan reality views 3648

Noua versiune a Codului civil: ce-i așteaptă pe moștenitori?

Codul civil al RM, recent adoptat și publicat în redacție nouă, include numeroase modificări și completări, la elaborarea cărora o echipă mare de experți în cele mai diferite domenii a muncit aproape patru ani.

Specialiștii consideră progresiste multe dintre aceste inovații, care facilitează activitatea practică și aplicarea uniformă a legislației. În același timp, unele amendamente provoacă discuții contradictorii.

Anterior Noi.md a relatat despre istoria elaborării și adoptării noii versiuni a acestui act juridic fundamental, precum și a unor prevederi renovate ale lui, inclusiv cele ce țin de tranzacțiile electronice și procurile irevocabile, statutul și obligațiunile administratorilor, dreptul la propria imagine și protecția vieții private. În plus, cititorii noștri au putut lua cunoștință de modificările în domeniul protecției drepturilor consumatorilor , reflectate în legislația civilă.

Tema publicației finale este una actuală, cu care așa sau altfel se confruntă fiecare cetățean. În CC a fost inclusă "Cartea a patra – Moștenirea", care cuprinde prevederi, tradiționale și noi, privind partajarea moștenirii, stabilirea dreptului de moștenitor și a imposibilității moștenirii, statutul de moștenitor și alte momente importante.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

cod , Moștenire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
720 locuitori

Băcşeni este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Băcșeni a fost menționat documentar în anul 1629.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.