Show news from...

eye 573 Views

Arhitecții moldoveni au proiectat o serie de obiecte importante peste hotare (Video)


Arhitecți moldoveni, absolvenți ai Universității Tehnice din Chișinău, au obținut un mare succes peste hotare proiectînd mai multe obiecte importante, inclusiv Satul Olimpic din Soci.

Despre aceasta a declarat profesoara acestei universități, Nina Iamșcicova, vorbind în cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune cu Elena Levițka-Pahomova" de pe canalul NTV Moldova, absolvenții cărei sînt aproape toți arhitecții din Moldova, transmite Noi.md.

Ea a menționat că acum arhitecții moldoveni, datorită calculatoarelor și conectării la internet, lucrează cu toate țările, ceea ce îi ajută să participe la diferite concursuri și să le cîștige.

„De exemplu, l-am avut pe Stas Necrasov. El a plecat să lucreze în Germania. Mult timp nu i-a reușit. Apoi a fost anunțat un concurs internațional. Și el, sub un alt nume german, a participat la acest concurs și, drept rezultat, întregul sat olimpic din Soci a fost proiectat de Stasic Necrasov", a subliniat Nina Iamșcicova.

„Sînt mulți băieți de-ai noștri peste hotare, și cele mai frumoase obiectele de-ale lor sînt acolo. Am mers la Praga. Văd acolo, în regiunea Tesla, există o loc atît de interesant, un stadion și alte obiecte frumoase. Spun, cît de frumoase sînt aceste case, personale. Și mie mi se spune că toate acestea sînt proiectele din ultimii ani care au fost realizate de arhitecți moldoveni", a spus vestita profesoară de la UTM.

Keywords:

Arhitectura , moldovenii

Settlements of Moldova and Diaspora

Miciurin

Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1608 locuitori

Miciurin este un sat şi comună din raionul Drochia. Miciurin este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1608 oameni. Satul Miciurin a fost întemeiat în anul 1921.

Read more