Show news from...

eye 1388 Views

Arhitecții moldoveni au proiectat o serie de obiecte importante peste hotare (Video)


Arhitecți moldoveni, absolvenți ai Universității Tehnice din Chișinău, au obținut un mare succes peste hotare proiectînd mai multe obiecte importante, inclusiv Satul Olimpic din Soci.

Despre aceasta a declarat profesoara acestei universități, Nina Iamșcicova, vorbind în cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune cu Elena Levițka-Pahomova" de pe canalul NTV Moldova, absolvenții cărei sînt aproape toți arhitecții din Moldova, transmite Noi.md.

Ea a menționat că acum arhitecții moldoveni, datorită calculatoarelor și conectării la internet, lucrează cu toate țările, ceea ce îi ajută să participe la diferite concursuri și să le cîștige.

„De exemplu, l-am avut pe Stas Necrasov. El a plecat să lucreze în Germania. Mult timp nu i-a reușit. Apoi a fost anunțat un concurs internațional. Și el, sub un alt nume german, a participat la acest concurs și, drept rezultat, întregul sat olimpic din Soci a fost proiectat de Stasic Necrasov", a subliniat Nina Iamșcicova.

„Sînt mulți băieți de-ai noștri peste hotare, și cele mai frumoase obiectele de-ale lor sînt acolo. Am mers la Praga. Văd acolo, în regiunea Tesla, există o loc atît de interesant, un stadion și alte obiecte frumoase. Spun, cît de frumoase sînt aceste case, personale. Și mie mi se spune că toate acestea sînt proiectele din ultimii ani care au fost realizate de arhitecți moldoveni", a spus vestita profesoară de la UTM.

Keywords:

Arhitectura , moldovenii

Settlements of Moldova and Diaspora

Ochiul Roș

Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
376 locuitori

Ochiul Roș este un sat și comună din raionul Anenii Noi. În componența comunei intră localitățile Ochiul Roș și Picus. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 376 de oameni. Satul Ochiul Roș a fost menționat documentar în anul 1872.

Read more