Show news from...

eye 1671 Views

„Acest minister nu ne recunoaște poporul și identitatea, de aceea trebuie să dispară” – declarație


Organizațiile de tineret din R. Moldova salută inițiativa discutată în Parlamentul României cu privire la desființarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

În opinia mai multor ONG-uri, această instituție, pe care o consideră una dubioasă, a provocat nu singură o dată destabilizări pe teritoriul țării noastre.

Liderul Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru, spune că organizația a făcut mai mult rău României decît bine, întotdeauna și-a făcut dușmani externi, pentru că a promovat un românism foarte agresiv, inclusiv în R. Moldova.

„La noi în țară această organizație a sponsorizat foarte multe activități și instituții de presă care promovau un discurs antistatal, un discurs anti-R.Moldova și recurgea la provocări. Întotdeauna a avut pretenții teritoriale și expunea o poziția extremistă față de tot ce este stat. E lucru știut că această organizație a fost "o gaură neagră" pentru politicienii români, prin intermediul căreia să spălau foarte mulți bani. Noi sîntem deschiși față de țările din vecinătate, vrem să trăim pașnic și să ne respectăm unii pe alții, avînd un mesaj constructiv", a comentat Nicolae Pascaru.

Ideea desființării Ministerului pentru Românii de Pretutindeni este susținută și de liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu.

„Nu este o catastrofă! România ar avea alte destinații, mai importante, în care ar putea investi bani în țară. Cred că e bine că se va renunța la finanțarea organizațiilor dubioase, cu iz politic, întrucît acestea uneori provoacă destabilizare la noi, dar și în altă parte. Acest minister nu ne recunoaște poporul și identitatea, de aceea e bine dacă va dispărea!", a comentat Roibu.

Settlements of Moldova and Diaspora

Coșnița Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
199 locuitori

Coșnița Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Coșnița Nouă alcătuia 199 de oameni în anul 2011. Satul Coșnița Nouă a fost întemeiat în anul 1924.

Read more