Show news from...

eye 1886 Views

Agromașina a finalizat testarea Combinei de recoltare a strugurilor (Video)


„Agromașina" S.A. - pilotul industriei inginerești din Moldova pe segmentul producției de mașini pentru lucrul în grădini, podgorii, cîmpii, a finalizat testarea combinei universale de cules struguri SVK-5, scrie Noi.md.

Aceasta este unică în Moldova, fiind singura combină de acest fel produsă în țara noastră. Combina este la fel de eficientă ca analoagele ei de peste hotare, dar se vinde la un preț mai mic. Culege strugurii de pe spalierele verticale pe suprafețe plane, ciorchinele fiind amplasate la o înălțime de cel puțin 20 cm de sol, dar și pe pantele de pînă la 12 grade, ciorchinele fiind amplasate la cel puțin 30-50 cm de sol.

Potrivit specialistului Alexandru Șandrovschii, combina a trecut cu succes testarea pe cîmpurile din țara noastră.

„Combina lucrează foarte bine. Unele detalii le îmbunătățim în timpul lucrului. Pe parcursul unui schimb putem culege pînă la 30 tone de struguri", spune Șandrovschii.

Testarea combinei de recoltare a strugurilor durează deja trei ani, timp în care au fost făcute careva modificări ale vehiculului care vin doar să îl facă mai bun, a spus specialistul.

„Combina este foarte confortabilă, iar pe timp de vară șoferul lucrează nu doar într-un salon comod, dar și ferit de temperaturile ridicate de afară pentru că în cabină este instalat și aerul condiționat", spune Alexandru Șandrovschii.

De menționat că direcția prioritară în dezvoltarea Agromașina S.A. este elaborarea, perfecționarea și producerea tehnicii agricole performante, care le permite agricultorilor moldoveni să obțină cele mai frumoase rezultate, să implementeze cele mai avansate tehnologii. În prezent întreprinderea produce în serie peste 50 de modele de mașini agricole și alte echipamente.

Astfel, Agromașina produce pluguri pentru tractoare de orice clasă, de la cele mici cu 2 carcase la cele cu 8 cu piloți semi-șurub, care asigură o arătură netedă. Întreprinderea produce și comercializează cultivatoare de cîmp prășitoare între rînduri, pentru vii și livezi. Mai produce și cultivatoare ce introduc îngrășămintele minerale și prelucrează spațiile dintre tufe.

Agromașina S.A. participă permanent la expozițiile internaționale de mașini agricole și cele constructoare de mașini. Pentru elaborările originale, de perspectivă, întreprinderii i-au fost conferite numeroase diplome și medalii.

Pentru produsele sale, întreprinderea a obținut premiile „Mercurul de Aur" în concursurile „Marca comercială a anului" – în 2013 și 2015, numeroase medalii de aur și argint la concursurile „Marca comercială a anului" și „Fabricat în Moldova".

 

Keywords:

Agromașina , testare , Combină

Settlements of Moldova and Diaspora

Cucoara

Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
1203 locuitori

Cucoara este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucoara și Chircani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1203 oameni. Satul Cucoara a fost menționat documentar în anul 1856.

Read more