10 august 2019, 11:30 Moldovan reality views 5911
Cîți bani vor fi cheltuiți pentru proiectul ”Capitala Tineretului 2020”
10 august 2019, 11:30 Moldovan reality views 5911

Cîți bani vor fi cheltuiți pentru proiectul ”Capitala Tineretului 2020”

Localitățile din Republica Moldova pot candida pentru obținerea titlului de „Capitala tineretului 2020".

Învingătorul programului, lansat luni, 7 octombrie, la Chișinău va beneficia de un suport de circa un milion de lei prin desfășurarea activităților dedicate tinerilor. Dosarele de participare pot fi depuse pînă la 8 noiembrie curent.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Adrian Băluțel, a declarat astăzi că programul presupune selectarea unei localități în cadrul căreia pe parcursul unui an vor fi concentrate activități de tineret, inclusiv Festivalul tineretului și Ziua internațională a tineretului. Programul a fost inspirat din practica europeană. „Programul se desfășoară în Republica Moldova începînd cu anul 2011 și are scopul de a concentra activitățile de tineret într-o anumită localitate, care își dorește să pună accent pe tineret. În aceste sens, se produc două lucruri pozitive. Pe de o parte, se pune accent pe tinerii din țară, care au ocazia să beneficieze de mai multe activități și mai multe oportunități, iar pe de altă parte – programul este o șansă de dezvoltare a localității cîștigătoare", a spus Băluțel.

Învingătorul programului va beneficia de suport de circa un milion de lei, oferit localității indirect, inclusiv prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale din localitate sau al programelor și activităților susținute de către autoritățile centrale.

La program pot aplica autoritățile administrațiilor publice locale de nivelul I, precum și municipiile clasificate ca autorități publice locale de nivelul II. Excepție fac municipiul Chișinău și localitățile care au deținut titlul de „Capitala tineretului" în ultimii trei ani. Dosarul va conține în particular planul de acțiuni pe care localitatea planifică să le implementeze pe parcursul anului în domeniul tineretului și declarația de susținere financiară din partea administrației publice locale în susținerea realizării activităților. Actele vor putea fi depuse începînd de astăzi și pînă la 8 noiembrie.

Programul „Capitala Tineretului 2020" a ajuns în acest an la cea de-a zecea ediție. În acest an, titlul de „Capitala tineretului" este deținut de satul Costești din raionul Ialoveni.

Source: moldpres.md

Keywords:

bani , proiect

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
705 locuitori

Vozneseni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vozneseni, Troiţa și Troian. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 de km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 705 oameni. Satul Vozneseni a fost menționat documentar în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.