22 august 2019, 11:00 Moldovan reality views 3047
Dodon confirmă că l-a invitat la Chișinău pe ministrul rus al Apărării
22 august 2019, 11:00 Moldovan reality views 3047

Dodon confirmă că l-a invitat la Chișinău pe ministrul rus al Apărării

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a confirmat că l-a invitat pe ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, să participe sîmbătă, 24 august, la evenimentele dedicate aniversării a 75 de ani de la „eliberarea Moldovei de fascism”.

Șeful statului a anunțat, printr-un mesaj pe facebook.com, că a discutat, cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, programul acțiunilor consacrate marcării celor 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism, în special evenimentul comemorativ de la Complexul Memorial „Capul de pod Șerpeni” și din Chișinău, organizate pe 24 august.

Igor Dodon a scris că se preconizează participarea ministrului apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, și a vicepreședintelui Consiliului Federației Ruse, Galina Karelova, la invitația sa.

Precizăm că prim-ministra, Maia Sandu, l-a dojenit pentru această vizită pe ministrul Apărării, Pavel Voicu, informîndu-l că nu va putea semna niciun acord oficial, iar vizita lui Șoigu va fi privată.

La rîndul său, ministrul Apărării, Pavel Voicu a spus că, de fapt, invitația către omologul său rus a venit din partea Președinției care s-ar fi ocupat de toate prevederile oficiale.

Amintim că Igor Dodon a spus că nu știe despre decizia Guvernului conform căreia la 23 august Republica Moldova va comemora victimele tuturor regimurilor totalitare. Șeful statului a declarat că pe 23 și 24 august Președinția va sărbători „eliberarea Moldovei de fascism”.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
100 locuitori

Pocşeşti este un sat din cadrul comunei Donici, raionul. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Pocșești a fost menționat documentar în anul 1500.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.