21 august 2019, 17:20 Moldovan reality views 6435
Autoritățile vor aplica măsuri suplimentare de fluidizare a traficului la frontieră la sfîrșitul lunii august
21 august 2019, 17:20 Moldovan reality views 6435

Autoritățile vor aplica măsuri suplimentare de fluidizare a traficului la frontieră la sfîrșitul lunii august

Autoritățile vor implementa mai multe acțiuni suplimentare de fluidizare a traficului în punctele de trecere situate la graniță cu Ucraina, unde, la sfârșitul lunii august, crește numărul de călători, potrivit experienței din anii precedenți, transmite MOLDPRES.

Astfel, în următoarele două săptămâni, mulți dintre cetățenii țării noastre vor petrece pe litoralul Mării Negre minivacanța prilejuită de sărbătorile naționale, dar și vor merge la cumpărături în Ucraina, în contextul pregătirilor pentru noul an școlar. În aceste condiții, autoritățile estimează o creștere semnificativă a numărului de călători și a mijloacelor de transport în punctele de trecere Palanca, Tudora, Criva, Otaci, Mirnoe și Giurgiulești-Reni.

Conform unei analize a datelor statistice din ultimele zile, dar și comparativ cu anii trecuți, cele mai aglomerate perioade sunt la început de săptămână și în zilele de weekend, iar cel mai intens trafic este înregistrat dimineața, între orele 06.00 – 09.00, după-amiază (16.00 – 18.00) și seara târziu (20.00 – 22.00).

În aceste condiții, Poliția de Frontieră recomandă călătorilor să evite cele mai aglomerate punte de trecere a frontierei și să opteze pentru altele din apropiere. Astfel, pe linia PTF comun Criva este dislocat PTF comun Larga sau PTF comun Briceni, în apropierea PTF Otaci este PTF Ocnița, în direcția PTF Mirnoe este PTF Vulcănești, iar mai aproape de PTF Giurgiulești-Reni este PTF Cișmichioi.

Totodată, înainte de a porni la drum, călătorii sunt îndemnați să consulte aplicația online prin care poate fi vizualizată media timpului de așteptare din toate punctele de trecere. La fel, Linia verde a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră activează non-stop, iar cetățenii pot apela la numărul 022 259 717, pentru a obține informații despre regulile și condițiile de traversare a frontierei de stat, dar și situația în punctele de trecere.

Autoritățile dau asigurări că vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a nu permite formarea rândurilor la frontieră. Printre acțiunile care urmează a fi implementate se numără suplimentarea numărului de angajați în cele mai solicitate puncte și deschiderea spre circulație a tuturor pistelor, inclusiv aplicarea procedurii de „Revers".

Source: www.moldpres.md

Keywords:

vama , frontiera , sarbatoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
91 locuitori

Coroliovca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 91 de oameni. Satul Coroliovca a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.