08 may 2019, 16:25 Moldovan reality views 3487
Cum au fost sancționați Șor și Plahotniuc
08 may 2019, 16:25 Moldovan reality views 3487

Cum au fost sancționați Șor și Plahotniuc

Pentru absențele nemotivate de la ședințele plenare ale Parlamentului, Iui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc nu li s-a achitat salariul deplin pentru două luni – iunie și iulie.

Absențele nemotivate sînt sancționate conform art.131 din Regulamentul Parlamentului, după cum a comunicat Secretariatul Parlamentului pentru Ziarul de Gardă.

De asemenea, altor 48 deputați care au absentat la ședințele plenare din iunie, li s-a achitat cîte 3485 lei din suma de 13940 lei;

Fără salariu deplin pentru iulie rămîn și deputații care au ocupat funcții în Guvern: Maia Sandu, Andrei Năstase și Liliana Nicolaescu-Onofrei și deputații care și-au depus mandatul - Viorel Melnic Otilia Drăguțanu.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, absenţa fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la 3 şedinţe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente se sancţionează cu pierderea a 50% din salariu şi din alte indemnizaţii pentru luna următoare.

Absenţa deputatului, fără motiv întemeiat, pe parcursul unei luni, la 4 şi mai multe şedinţe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente, este sancţionată cu pierderea a 75% din salariu şi din alte îndemnizaţii pentru luna următoare.

Source: zdg.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
1079 locuitori

Tîrgul-Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Tîrgul-Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1079 de oameni. Satul Tîrgul-Vertiujeni a fost menționat documentar în anul 1846.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.