08 may 2019, 15:45 Moldovan reality views 3378
Concurs pentru desemnarea directorilor de spitale
08 may 2019, 15:45 Moldovan reality views 3378

Concurs pentru desemnarea directorilor de spitale

Directorii de spitale vor fi desemnaţi în funcţie doar în urma concursurilor.

Ministerul Sănătăţii pregăteşte un regulament nou în acest sens, care va fi prezentat săptămîna viitoare pentru consultări publice, transmite Trm.md.

Ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, a declarat la un post privat de televiziune că pe viitor n-o să mai fie acceptate concursuri cu un singur candidat şi vor fi introduse criterii foarte stricte de selecţie. Potrivit ei, conducătorii care nu vor putea găsi soluţii, chiar şi într-o perioadă de criză că în Republica Moldova, trebuie să înţeleagă că nu corespund funcţiei.

„În plus, şefii de spitale nu vor putea să-şi continue şi activitatea în domeniul chirurgical. Aceştia vor trebui să aleagă ori activitatea profesională, ori să fie manageri", a punctat Nemerenco.

În prezent, o treime dintre spitalele din Republica Moldova nu au directori.

Source: trm.md

Keywords:

spital , concurs

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1640
Populația:
916 locuitori

Ordăşei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Ordăşei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de oraşul Teleneşti şi la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 916 oameni. Satul Ordășei a fost menționat documentar în anul 1640.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.