08 february 2019, 17:15 Moldovan reality views 3170
«Un stat în stat»: a fost oare procuratura moldovenească principalul instrument de uzurpare a puterii?
08 february 2019, 17:15 Moldovan reality views 3170

«Un stat în stat»: a fost oare procuratura moldovenească principalul instrument de uzurpare a puterii?

Noile autorități acordă o atenție deosebită funcției de șef al Procuraturii generale a RM – instituția, în adresa căreia au răsunat epitete ca «bastionul oligarhiei», «statul în stat», «poliția politică».

În opinia lor, această structură de drept a fost folosită pe post de instrument principal al uzurpării puterii, pentru a tăinui «jaful secolului», a-i proteja pe executorii și beneficiarii lui, a-i influența pe oponenți și a efectua arestări ilegale, a redistribui fluxurile financiare și a prelua afaceri.

Experții menționează că fostul procuror Eduard Harunjen pe departe nu era unicul promotor al intereselor fostei puteri în sistemul de aplicare a legii. Pentru a asigura controlul asupra instituției și a realiza diverse scheme, aceasta achita lunar «sporuri» consistente la salariu pentru cel puțin 30 de procurori din veriga superioară.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

procuratura , puterea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1553 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Grătieşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1553 de oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.