16 april 2019, 11:00 Moldovan reality views 14322
Nagacevschi: PSRM și ACUM ar trebui să încheie un „contract de colaborare”
16 april 2019, 11:00 Moldovan reality views 14322

Nagacevschi: PSRM și ACUM ar trebui să încheie un „contract de colaborare”

Fadei Nagacevschi, juristul Partidului Socialiștilor, spune că pentru a depăși problemele legate de încredere reciprocă, invocate de PSRM și blocul ACUM, părțile ar trebui să încheie un „contract de colaborare".

În opinia lui, acest contract ar trebui să descrie toate acțiunile pe care urmează părțile să le realizeze. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi" de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui, nici PSRM nu are suficientă încredere în blocul ACUM. „Nu este neapărat să-l numești contract de alianță, dar contract de colaborare unde să descrii de la A la Z toate acțiunile. Ele se fac atît cantitativ, cît și calitativ – din trei în trei luni cine și ce trebuie să facă", spune juristul.

În opinia lui, dacă vreuna dintre părți va încălca acest contract, intervine votul cetățeanului. Potrivit lui, actualmente sînt doar cîteva variante – alegeri anticipate, discuții aprinse în presă sau „să fie trimis Partidul Democrat în opoziție".

Editorialistul Nicolae Negru spune că privește sceptic ideea unui contract de colaborare. În opinia lui, sînt hazlii jurămintele în politică. „Jurămintele nu ajută în politică. Eu cred că dacă e de discutat, să se așeze la masă să discute, să negocieze și dacă vor eșua aceste negocieri, eu cred că e logic că PSRM o să se adreseze PDM sau invers", spune jurnalistul.

Consiliul Politic al blocului ACUM se convoacă marți, 16 aprilie, în ședință pentru a examina propunerea Partidului Socialiștilor, lansată săptămîna trecută și a lua o decizie cu privire la acțiunile ulterioare.

Source: ipn.md

Keywords:

PSRM , Blocul ACUM

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
2233 locuitori

Şişcani este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drojdieni și Şişcani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2233 de oameni. Satul Șișcani a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.