04 october 2019, 12:00 Moldovan reality views 13373
Ne putem aștepta la o coaliție PSRM - PDM?
04 october 2019, 12:00 Moldovan reality views 13373

Ne putem aștepta la o coaliție PSRM - PDM?

O coaliție dintre Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor pare cea mai probabilă analizînd opțiunile aflate la vedere.

De această părere este analistul politic Corneliu Ciurea. Totodată, analistul spune că negocierile nu se poartă în lumina proiectoarelor, ele sînt ascunse, transmite IPN.

„Nici nu știm măcar dacă s-au purtat negocieri secrete, de exemplu, între PDM și PSRM. Vedem doar declarațiile publice", a declarat Corneliu Ciurea la Publika TV.

În opinia lui, din punct de vedere politic, toate coalițiile sînt imposibile și n-ar trebui să se producă. Totuși, politica este arta posibilului și există posibilitatea de a crea o alianță din părți incompatibile, menționează analistul. Corneliu Ciurea atrage atenția că cel mai recent sondaj al IMAS arată că unii alegătorii consideră posibilă o coaliție dintre democrați și socialiști.

Jurnalistul Petru Bogatu este de părere că, formal, pachetul propus de Partidul Socialiștilor ieri se adresează tuturor partidelor.

Acum două zile, blocul ACUM a invitat PSRM pentru a discuta despre pachetul de proiecte „privind deoligarhizarea statului" și asumarea răspunderii pentru crearea unui guvern minoritar. Ulterior, Partidul Socialiștilor a înaintat pachetul său de proiecte legislative, să fie aleasă în fruntea Parlamentului Zinaida Greceanîi, dar și să preia ministerele apărării și afacerilor externe.

Source: ipn.md

Keywords:

coalitie , PSRM , PDM

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1042 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Leca și Antoneşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1042 de oameni. Satul Antonești a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.