Show news from...

eye 13049 Views

Legitimații de tip nou pentru victimele reabilitate ale represiunilor politice


288 de mii de lei vor fi alocate din fondul de rezervă al Guvernului pentru confecționarea legitimațiilor de tip nou pentru victimele reabilitate ale represiunilor politice.

Mijloacele financiare vor fi transferate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care va asigura confecționarea noilor legitimații prin intermediul Agenției Servicii Publice.

Costul unei legitimații este de 32 de lei. În total, peste 9 mii de persoane vor primi legitimații noi.

Guvernul a aprobat anul trecut un amplu pachet social, care include mai multe facilități pentru persoanele care au avut de suferit în urma represiunilor politice.

Astfel, alocația lunară pentru victimele represiunilor politice a fost majorată de la 100 la 500 de lei, iar ajutorul material a crescut pînă la 1000 de lei, cu 300 de lei mai mult. De asemenea, victimele deportărilor beneficiază anual de examene medicale profilactice gratuite, tratament de reabilitare la spitalul Guvernului, precum și de reduceri de 50 la sută la biletele de sanatoriu.

Settlements of Moldova and Diaspora

Ghermăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
537 locuitori

Ghermăneşti este un sat din cadrul comunei Suhuluceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 537 de oameni. Satul Ghermăneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Read more