20 february 2019, 12:55 Moldovan reality views 11440
Fiecare al treilea moldovean crede că într-un an lucrurile se vor schimba spre bine
20 february 2019, 12:55 Moldovan reality views 11440

Fiecare al treilea moldovean crede că într-un an lucrurile se vor schimba spre bine

Fiecare al treilea locuitor al Republicii Moldova crede că într-un an lucrurile în ţara noastră se vor schimba spre bine, iar alţi circa 26 susţin contrariul. Datele au fost prezentate în cadrul unui sondaj de opinie realizat și prezentat de către IMAS.

Potrivit sondajului, circa 26 la sută din respondenţi rămîn cu opinii negative cu privire la situația din țară, devenind totuși mai optimiști în ce privește viitorul.

Aceeaşi cercetare sociologică arată că majoritatea respondenţilor optează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în timp ce suportul pentru Uniunea Economică Eurasiatică este mai scăzut - mai puţin de jumătate din respondenți declarându-se în favoarea acestei opțiuni.

Datele noului sondaj indică o competiție electorală strânsă, cu aproape unul din cinci votanți indeciși.

Sondajul a fost realizat de IMAS în colaborare cu compania Lake Research Partners. Studiul a fost efectuat în perioada 3 – 16 februarie, pe un eșantion de peste 1500 de respondenți din 124 de localități. Marja de eroare este de +/- 2,53%.

Source: moldpres.md

Keywords:

sondaj , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
518 locuitori

Şalvirii Vechi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iliciovca, Șalvirii Vechi și Ceapaevca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 197 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 518 oameni. Satul Şalvirii Vechi a fost menționat documentar în anul 1793.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.