15 february 2019, 16:40 Moldovan reality views 15165
Dodon a adresat un mesaj veteranilor războiului din Afganistan
15 february 2019, 16:40 Moldovan reality views 15165

Dodon a adresat un mesaj veteranilor războiului din Afganistan

Președintele Republicii Moldova le-a transmis un mesaj veteranilor războiului din Afganistan, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la retragerea trupelor sovietice.

"În această zi memorabilă care a marcat, acum 30 de ani, sfîrșitul unui război ce V-a pus la grea încercare curajul, voința și spiritul de sacrificiu și camaraderie, permiteți-mi să împărtășesc împreună cu Dumneavoastră nu doar durerea pentru concetățenii care și-au pierdut viața pe pămîntul afgan, ci și mîndria deosebită pentru eroismul de care ați dat dovadă cu multă bărbăție în toți acei zece ani de război", menționează Dodon în mesajul său.

În războiul din Afganistan, din perioada 1979-1989, au participat peste 12 mii de moldoveni, dintre care 301 și-au pierdut viața pe cîmpul de luptă, patru au fost dați dispăruți, iar 700 au rămas invalizi pe viață. Mulţi dintre cei care s-au întors pe picioarele lor au rămas cu traumatisme pentru tot restul vieții.

Source: sputnik.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1798
Populația:
285 locuitori

Luminiţa este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 285 de oameni. Satul Luminița a fost menționat în anul 1798 cu denumirea Bîzdîga.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.